- Nazwa przedmiotu:
- Praktyka zawodowa
- Koordynator przedmiotu:
- brak
- Status przedmiotu:
- Obowiązkowy
- Poziom kształcenia:
- Studia I stopnia
- Program:
- Biotechnologia
- Grupa przedmiotów:
- Obowiązkowe
- Kod przedmiotu:
- CH.PRAKTYK
- Semestr nominalny:
- 7 / rok ak. 2019/2020
- Liczba punktów ECTS:
- 4
- Liczba godzin pracy studenta związanych z osiągnięciem efektów uczenia się:
- 1. godziny kontaktowe 1h, w tym:
a) załatwianie formalności związanych z praktyką zawodową – 0,5h,
b) zaliczenie praktyki – 0,5h
2. Odbywanie praktyki – 4 tyg.
- Liczba punktów ECTS na zajęciach wymagających bezpośredniego udziału nauczycieli akademickich:
- 1. załatwianie formalności związanych z praktyką zawodową – 0,5h
2. zaliczenie praktyki – 0,5h
- Język prowadzenia zajęć:
- polski
- Liczba punktów ECTS, którą student uzyskuje w ramach zajęć o charakterze praktycznym:
- . Odbywanie praktyki– 4 tyg.
- Formy zajęć i ich wymiar w semestrze:
-
- Wykład0h
- Ćwiczenia0h
- Laboratorium0h
- Projekt0h
- Lekcje komputerowe0h
- Wymagania wstępne:
- -
- Limit liczby studentów:
- brak
- Cel przedmiotu:
- W ramach przedmiotu student powinien odbyć 4 tygodniową praktykę zawodową i przygotować sprawozdanie z jej przebiegu. Praktyka może odbywać się w Zakładzie (Firmie lub Instytucji) związanym z szeroko pojętą działalnością biotechnologiczą/chemiczną. Celem jej jest zapoznanie się ze specyfiką pracy w danym miejscu oraz udział w zadaniach/projektach tam realizowanych.
- Treści kształcenia:
- -
- Metody oceny:
- Sprawozdanie pisemne i ustne
- Egzamin:
- nie
- Literatura:
- -
- Witryna www przedmiotu:
- www.ch.pw.edu.pl
- Uwagi:
- -
Efekty uczenia się
Profil ogólnoakademicki - wiedza
- Charakterystyka W01
- Posiada podstawową wiedzę z zakresu działalności Zakładu/Firmy/Instytucji, w której odbył praktykę zawodową
Weryfikacja: Sprawozdanie pisemne;
sprawozdanie ustne
Powiązane charakterystyki kierunkowe:
Powiązane charakterystyki obszarowe:
Profil ogólnoakademicki - umiejętności
- Charakterystyka U01
- Potrafi wykorzystać w praktyce wiedzę ogólną zdobytą w toku studiów
Weryfikacja: sprawozdanie ustne
Powiązane charakterystyki kierunkowe:
Powiązane charakterystyki obszarowe:
- Charakterystyka U02
- Zna i stosuje zasady BHP związane z dziedziną chemii, z którą miał do czynienia podczas praktyki zawodowej
Weryfikacja: sprawozdanie ustne
Powiązane charakterystyki kierunkowe:
Powiązane charakterystyki obszarowe:
Profil ogólnoakademicki - kompetencje społeczne
- Charakterystyka K01
- Ma świadomość poziomu własnej wiedzy i umiejętności, rozumie potrzebę ciągłego dokształcania się – podnoszenia kompetencji zawodowych i osobistych, potrafi określić kierunki dalszego uczenia się i realizacji procesu samokształcenia
Weryfikacja: sprawozdanie ustne
Powiązane charakterystyki kierunkowe:
Powiązane charakterystyki obszarowe:
- Charakterystyka K02
- Ma wstępną orientację co do kierunku własnego rozwoju zawodowego; potrafi nawiązać kontakt z potencjalnym pracodawcą, co może ułatwić start zawodowy
Weryfikacja: sprawozdanie ustne
Powiązane charakterystyki kierunkowe:
Powiązane charakterystyki obszarowe: